Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARS (AA) - Kars'ın Kağızman ilçesinde, terör örgütü mensuplarına yönelik düzenlenen hava destekli operasyonda 7 terörist etkisiz hale getirildi.

        Kağızman ilçesi Çemçe-Madur bölgesinde, dün gece, güvenlik güçleri tarafından terör örgütü mensuplarına yönelik hava destekli operasyon başlatıldı.

        Operasyon sırasında insansız hava aracı (İHA) ile tespit edilen 7 terör örgütü mensubu çembere alındı.

        Ardından "Atak" helikopter ile ateş altına alınan teröristlerden önce 4'ü etkisiz hale getirildi. Devam eden operasyonda daha sonra 3 terörist daha etkisiz hale getirildi.

        Kars Valisi Rahmi Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede İHA ile 7 teröristin tespit edildiğini ve belirlenen hedeflere helikopterlerle ateş açıldığını belirterek, "Dün gece Kağızman ilçesi Çemçe-Madur bölgesinde hava destekli başlatılan operasyon başlatıldı. Bugün öğle saatlerinde 7 kişilik terörist grubu tespit edildi ve helikopterle ateş altına alındı. Operasyonda 7 terörist etkisiz hale getirildi." dedi.

        Vali Doğan, bölgedeki hava destekli operasyon sonrası başlatılan arama tarama faaliyetlerinin sürdüğünü sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler