Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AFYONKARAHİSAR (AA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Lozan Antlaşmasına ilişkin sözleri konusunda, "Lozan bu toprakların bizim olduğunun tescilidir. Lozan, uluslararası anlamda bir meydan okumadır. Lozan bağımsızlıktır." dedi.

        İnce, partisinde Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde düzenlenen İl Danışma Toplantısı'nda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Lozan Antlaşmasına ilişkin sözlerine değindi.

        Lozan'ın, uluslararası anlamda bir meydan okuma olduğunu belirten İnce, "Lozan görüşmeleri sürerken ülkemiz 3. kez savaşın eşiğinden dönmüştür. Lozan çetin mücadeleler sonucunda elde edilmiştir ve egemenliğimizin simgesidir. Lozan bu toprakların bizim olduğunun tescilidir. Lozan, uluslararası anlamda bir meydan okumadır. Lozan bağımsızlıktır." diye konuştu.

        "Kendisine Başkomutan denilmesinden hoşlanan Cumhurbaşkanı'na bir önerim olacak" diyen İnce, sözlerine şöyle devam etti:

        "Atatürk'e 'Başkomutan' dediğimiz için sen de kendine 'Başkomutan' denilmesinden hoşlanıyorsun. Atatürk'e ayrıca Mareşal ünvanı da verilmişti Meclis tarafından. Buradan soruyorum, ey Recep Tayyip Erdoğan, Mareşal olmak istemez misin? Mareşal olmak istiyorsan 'bağırsan duyacaklar' diye Yunan Adaları'ndan bahsediyorsun ya hani. Senin Urla'da yazlığın var. Evinin karşısında Yunan adaları var. Madem 'İsmet Paşa ve Atatürk yanlış yapmış, adaları Yunanlılara vermiş' diyorsan, öyleyse eksiği sen tamamla. Yunan Adaları evinin karşısında. Buyur oraya geçiver. Sen Yunan Adaları'ndan önce Süleyman Şah'ın türbesini gece yarısı nasıl kaçırdın, onu açıkla. Türk askerinin başına çuval geçirildiğinde 'Amerika'ya notamı vereceksiniz?' sorusuna 'ne notası müzik notası mı?' diyen sen değil misin?"

        - "Yenikapı ruhu diye palavradan bir şey ortaya çıkardılar"

        İnce, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TBMM'de Genel Kurul'a girdiği sırada kendisi gibi bazı milletvekillerinin ayağa kalkmadığını hatırlatarak, "Ben ayağa kalkmadım. Neden kalkmadım? Çünkü İsmet İnönü'ye, Atatürk'e, Kurtuluş Savaşımızın kahramanlarına, Lozan'a, bu ülkenin tapusuna saygı gösterirsen, ben de sana Cumhurbaşkanı olarak saygı gösteririm. Ama sen Atatürk'e saygı göstermezsen, ben de sana saygı göstermiyorum ve göstermeyeceğim." ifadelerini kullandı.

        "Yenikapı ruhu diye palavradan bir şey ortaya çıkardılar" ifadelerini kullanan İnce, "Sözde 'muhalefet gelsin Yenikapı ruhuna katkı versin' dediler. Böyle bir ruh falan yok. 'Yenikapı'ya gel' diyor ondan sonra gelip, Lozan'a hakaret ediyor. GATA'nın adını Abdülhamit Hastanesi diye değiştiriyor. Yani anlaşmak gibi bir derdi yok. Bir taraftan diretecek. Tek adam olarak yasama, yürütme, yargıyı hatta mühendis, mimar olarak köprünün nereden geçeceğine bile karar veriyor, sonra da diyor ki 'gelin'. Böyle bir ortamda Yenikapı ruhu falan çıkmaz." değerlendirmesinde bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler