Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - Muğla Menteşe Kültür ve Sanat Şenliği kapsamında, kadın çiftçilerin katıldığı "Geleneksel Turşu ve Reçel Yapımı Yarışması" düzenlendi.

        Yaraş Mahallesi'nde düzenlenen yarışmada, 30 kadın çiftçinin yaptığı turşu ve reçeller, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce oluşturulan jüri tarafından değerlendirildi. Turşu ve reçellere, ambalaj, renk, görünüm, kıvam, sertlik, tat ve koku kriterlerine göre puan verildi.

        Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, yıllardır kırsalda yaşayan kadınların ürettiği el emeği ürünleri pazara ulaştırarak halkın tüketimine sunduklarını söyledi.

        Turşu ve reçel yapan çiftçi kadınların istihdamının sağlanmasını, yöresel lezzetlerin yaşatılmasını amaçladıklarını dile getiren Gümüş, Muğla ile ilçelerinin turşu ve reçel çeşitliliğine değindi. Gümüş, bu kültürün geliştirilip gelecek kuşaklara aktarılması için çaba göstereceklerini ifade etti.

        Son yıllarda yapılan yarışmalarda Yaraş Mahallesi'ndeki kadın çiftçilerin turşu ve reçellerinin birinci olduğuna işaret eden Gümüş, bu nedenle yarışmanın burada gerçekleştirildiğini kaydetti.

        Daha sonra, Gümüş ve protokol üyeleri, yarışmada dereceye giren Sennur Aydoğdu, Ayşe Kaba, Gülayşe Kırkan, Neşe Çoban, Hatice Kaba, Gülşen Gündoğdu'ya ödüllerini verdi.

        Yarışma sonunda turşu ve reçeller, katılımcılara ikram edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler