Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Antalya'nın Kaş ilçesinde 244 yıllık Merkez Nasrettin Cami'sinin Vakıflar Genel Müdürlüğünce başlatılan restore çalışmaları devam ediyor.

        Kitabesinden, Yusuf Ağa tarafından yaptırıldığı öğrenilen Osmanlı mimarisinin özelliklerini taşıyan Nasrettin Cami, Elmalı ilçesindeki Ketenci Ömer Paşa Cami'den sonra Batı Antalya'nın en eski ikinci camisi olarak biliniyor.

        Bin 663 metrekare alana kurulu, kare biçimindeki tek kubbeli caminin batı cephesinde, yedi köşeli kaideden oluşturulmuş taş minare yer alıyor. Camiye yuvarlak kemerli kapıdan giriliyor. Kapı üzerinde ise iki sıra beş satırlı kitabe bulunuyor.

        Caminin bulunduğu Kasaba Mahallesi'nin muhtarı Süleyman Özen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi caminin iç ve dış duvarları ile minaresinin Vakıflar Genel Müdürlüğünce restore edildiğini, caminin mimarisine uygun tuvalet ve şadırvan ile bahçe düzenlemesinin de yapıldığını söyledi.

        Bu yıl ramazan ayında başlanan çalışmaların gelecek ramazana kadar tamamlanmasının planlandığını belirten Özen, bu sürede halkın Köftere Mescidi'nde namaz kıldığını ifade etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler