Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GİRESUN (AA) - ATAKAN ÇITLAK - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde şehit düşen İsmail Kefal'in annesi Nurten Kefal, oğlu ile gurur duyuyor.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine 15 Temmuz gecesi gittiği Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde şehit olan Kefal, vasiyeti üzerine, Giresun'un Tirebolu ilçesine bağlı Karademir köyünde, 2001 yılında vefat eden babası Murat Kefal'in yanına defnedildi.

        Nurten Kefal, sağlığında çok düşkün olduğu babası ile yan yana yatan oğlunun, evine yaklaşık 400 metre mesafedeki mezarını sık sık ziyaret ediyor.

        Anne Kefal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğluyla en son 15 Temmuz gecesi saat 23.10 sıralarında görüştüğünü söyledi.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısı üzerine oğlunun "Vatan elden gidiyor" diyerek sokağa çıktığını belirten Kefal, şöyle devam etti:

        "Komşularımız görmüş ve kendisine sormuşlar nereye gittiğini. O da 'Vatan elden gidiyor, siz neden oturuyorsunuz? Haydi' demiş. Kendisine, komşularımız gitmemesi yönünde çağrıda bulunmuş. O da 'gitmeden durulur mu?' diyerek hızla uzaklaşmış. Ondan sonra bir haber alamadık. Ben orada olsaydım oğlumla giderdim. Onu yalnız bırakmazdım. Tek göndermezdim."

        - "Vatan sağ olsun"

        Nurten Kefal, oğlu ile gurur duyduğunu vurgulayarak, "Sözün bittiği yer. Rabbim kimseye evlat acısı vermesin. Bu da benim imtihanım. Benim bir tanecik yavrum vardı. Vatan sağ olsun. Bu vatan elde gitmesin diye o şehit oldu. Bir tane daha olsa feda olsun vatana." ifadesini kullandı.

        Oğlunun şehadetinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım başka olmak üzere devlet yetkililerinin her zaman kendisi ile ilgilendiğini aktaran Kefal, "Onlardan Allah razı olsun. Devletimizden Allah razı oldun. Her an yanımızda. Allah Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan, Başbakanımız Binali Yıldırım'dan razı olsun. Elimizden tuttu. Gereken ilgi ve alakayı görüyoruz." diye konuştu.

        - "Oğlumun adı yaşatılıyor"

        Anne Kefal, oğlunun adının İstanbul Beykoz'da bir ilkokula verildiğini ifade ederek, şehidin isminin yaşatılmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

        Giresun'un Bulancak ilçesindeki bir okula da şehidin adının verileceğine işaret eden Kefal, "Oğlumun adı yaşatılıyor. Bundan çok büyük mutluluk duyuyorum. İsmi her yerde duyuluyor. İlgililer ziyaretime geldi. Bulancak ilçesinde de adı bir okula verilecekmiş. Onun adının yaşatılması, herkes tarafından bilinmesi beni mutlu ediyor." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler