Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZURUM (AA) - Erzurum'da jandarmanın yaptığı iki ayrı operasyonda, 1 ton 500 kilo kaçak nargile tütünü ile 70 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

        Erzurum İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, yaptıkları istihbari çalışmalar sonucu plakası açıklanmayan aracı, Horasan İlçesi Dellalhan Jandarma Karakol Komutanlığı yol kontrol ve arama noktasında durdurdu.

        Aracın bagaj kısmında yapılan aramada, Hakkari ili Yüksekova ilçesi İran sınırından illegal yollarla yurda sokulan ve İstanbul'a götürüldüğü tespit edilen 1 ton 500 kilo gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

        Jandama KOM şubesi ekipleri, ardından Erzurum-Pasinler karayolu üzerinde aynı şekilde plakası açıklanlamayan bir tırı şüphe üzerine durdurdu.

        Araçta yapılan aramada, çekiciye bağlı olan dorse üzerinde zula olarak yapılmış bölmelerde, 70 bin paket gümrük kaçağı bandrolsüz sigara yakalandı.

        Olaylarla ilgili gözaltına alınan iki kişi hakkında adli işlem başlatıldığı öğrenildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler