Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN (AA) - Ladik Ziraat Odası Başkanı İmdat Demir, ilçede meyveciliği geliştirmek istediklerini söyledi.

        Ziraat Odası Başkanı Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, meyve ağaçlarından verim almak için budama işleminin önemli olduğunu söyledi.

        Ağaç budamasının şekil ve verim açısından ikiye ayrıldığını belirten Demir, meyve bahçelerindeki şekil budamasının sonbaharda yapılması gerektiğini hatırlattı.

        Şekil budaması ile dalların üst üste gelmesinin engellendiğini anlatan Demir, "Bu budama ile ağaç dallarına şekil verilir. Daha sonraki yıllarda da verim budaması yapılarak ağaçtan istenildiği seviyede verim alma planlanır." dedi.

        Amaçlarının üreticileri bilinçlendirerek Ladik'teki meyveciliğin geliştirilmesini sağlamak olduğunu vurgulayan Demir, meyve yetiştiricilerinin şekil ve verim budamaları konusunda, tarım müdürlükleri ve ziraat mühendislerinden gereken bilgiyi almaları gerektiğini kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler