Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BOLU (AA) - Abant İzzet Baysal Üniversitesi, 2016-2017 Akademik Yılına 31 bin 373 öğrenci ile başladı.

        Alına bilgiye göre, AİBÜ'ye yerleşmeye hak kazanan 7 bin 254 öğrencinin de kayıt yaptırmasının ardından üniversitenin toplam öğrenci sayısı 31 bin 373’e ulaştı.

        Öğrenci kontenjanların büyük oranda dolduğu AİBÜ'de, kısa süre önce açıklanan Dikey Geçiş Sınavı sonuçlarına göre yaklaşık 100 öğrencinin daha kayıt yaptırması bekleniyor.

        Toplam, 10 fakülte, 7 meslek yüksekokulu, 6 yüksekokul ve 4 enstitüde eğitim veren AİBÜ'de Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Bolu Meslek Yüksekokulu, Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Seben İzzet Baysal Meslek Yüksekokulu ve Gerede Meslek Yüksekokulu bünyesinde toplam 13 yeni bölüm ve programın açıldığı öğrenildi.

        Üniversite bünyesinde bulunan 9 bölüm ve program bu yıl ilk defa öğrenci alırken, bu yeni bölüm ve programların kontenjanları yüzde 96 oranında doldu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bolu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bolu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler