Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AMASYA (AA) - Taşova ilçesinde düzenli olarak kan bağışında bulunanlara madalya ve plaket verildi.

        Taşova'da düzenli olarak Kızılay Kan Merkezi'ne kan bağışında bulunan vatandaşlar ödüllendirildi.

        Türk Kızılayı Samsun Kan Merkezi Doktoru Engin Erdoğan, yaptığı açıklamada, düzenli olarak kan bağışında bulunan duyarlı vatandaşlara altın, gümüş ve bronz madalya takdim ettiklerini söyledi.

        Taşova halkının kan bağışı konusunda oldukça duyarlı olduğunu ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

        "Kızılay olarak güvenli kan teminini sürekli kan bağışında bulunan bağışçılarımızdan temin ediyoruz. Her bağışlanan kana bulaşıcı hastalık olup olmadığı kontrol ediliyor. Bir kişi yılda bir iki defa kan bağışında bulunur ise ve her seferinde kontrol edildiği için o vatandaşın kanı tertemiz bir kan oluyor ve temiz kanı hastalarımıza ulaştırıyoruz. Kızılay olarak ne kadar çok kan bağışı alırsak o kadar kan ihtiyacı karşılanmış oluyor." diye konuştu.

        Kızılay Kan Bağışı Otobüsünde düzenlenen ödül töreninde, 35 kez kan bağışı yapan vatandaşlara altın, 25 defa bağış yapanlara gümüş ve 10 kez bağış yapana ise bronz madalya takdim edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Amasya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Amasya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler