Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİVAS (AA) - Ulaş ilçesinde, "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma" Programı düzenlendi.

        Vali Lütfi Tuncel Ortaokulunda gerçekleştirilen programda, 15 Temmuz şehitleri için resim panosu hazırlayan öğrenciler, okulun her yerini bayraklarla süsledi. 15 Temmuz Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle alakalı slayt ve video gösterimini izleyen öğrenciler, şiirler okudu ve darbe girişimiyle ilgili konuşmalar yaptı.

        Okul Müdürü Ramazan Baker, törende yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişimi yaparak, o gece umutlara, hayallere ve özgürlüklere pranga vurmak istendiğini söyledi.

        Kahraman Türk evlatları sayesinde bu girişimin başarısızlıkla sonuçlandığını ifade eden Baker, şunları dile getirdi:

        "O gece elleri silahlı karanlık adamlar, her gün gelip geçtiğimiz caddeleri, oyun oynadığımız parklara çıkan yolları, okul önlerini kesmiş haramiler gibiydi. Yunus Emre'den, Mevlana'dan, Hacı Bektaş'tan, Hacı Bayram Veli'den, Pir Sultan Abdal'dan, Koca Sinan'dan beslenen bu toprağın evlatları, zalimlere karşı istiklali ve istikbali için direndi." dedi.

        Okulun 8-A sınıfı öğrencisi Sunanur Güneş ise yaptığı konuşmada, darbe girişimine tepki gösterdi. Demokrasi karşıtı kalkışmalara her zaman karşı konulması gerektiğini belirten Güneş, şunları kaydetti:

        "Ülkemizi parçalamak isteyen hainler, 15 Temmuz gecesi bir çırpıda devletimizi ele geçireceklerini sanmışlar ancak ertesi gün daha akşam olmadan büyük Türk milleti tarafından püskürtülerek hüsrana uğratılmışlardır. Bu hain darbe kalkışması milletimize, devletimize ve biz çocukların yarınlarına karşı yapılmıştır. Hepimiz bu günü iyi öğrenmeli ve anlamalıyız. İleride olabilecek bu tür demokrasi karşıtı hain girişimlere izin vermemeli ve karşı koymalıyız."

        Öğrenciler 15 Temmuz şehitleri için dua okudu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler