Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, mısır ve çeltikte sıkıntıların olduğunu belirterek, buğdayda olduğu gibi çeltikte de 150-200 bin ton kritik stok yapılıp fiyatın önceden belirlenmesi gerektiğini söyledi.

        Erdem, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçmiş yıllara bakıldığında çiftçinin para kazanamadığını, borcunu dahi zorlukla ödeyebildiğini söyledi.

        Mısırın dekar başı maliyetinin 800 lira olduğunu, hasattan dekar başına yılda 1 ton mısır alındığını vurgulayan Erdem, mısırın fiyatlandırılmasının rutubet oranına göre yapıldığını, rutubet arttıkça alım fiyatının düştüğünü kaydetti.

        Erdem, çeltikte de durumun benzer olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

        "Çiftçi, çeltiğin tonunun bin 400 liraya alınmasıyla zarar etti. Çeltikte mağduriyetin önlenmesi için, devletin Toprak Mahsulleri Ofisleri aracılığı ile kritik stok yapması lazım. Buğdayda olduğu gibi çeltikte de 150-200 bin ton kritik stok yapılıp fiyatının önceden belirlenmesi gerekir. Devlet, mısır ve çeltik ekiminin 3 ay öncesi ve 3 ay sonrası olan süre zarfında yurt dışından ithalatı durdurmalı. İthalat olayları doğru verilerle yapılırsa çiftçi mağdur olmaz. İhtiyaca göre ithalat yapılmalıdır."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler