Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TOKAT (AA) - Turhal Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, İtfaiye Haftası etkinlikleri kapsamında yangın tatbikatı gerçekleştirdi.

        Tatbikatta ilk olarak belediye binası önüne kurulan hava yatağına binanın üçüncü katından atlayış yapıldı.

        Cumhuriyet Meydanı önünde gerçekleştirilen tatbikatta hurda bir otomobil ateşe verildi. Olay yerine itfaiyenin çağrılmasıyla birlikte ekipler yanan otomobili söndürerek soğutma çalışmaları gerçekleştirdi.

        Tatbikatı takip eden Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, yaptığı açıklamada, itfaiye teşkilatında sertifikasız eleman çalıştırmadıklarını belirterek, "İtfaiye teşkilatımızı kurumsallaştırdık, profesyonelleştirdik. Zaman zamanda bu şekilde tatbikatlar yaparak onların gücünü test ediyoruz, çabukluklarını artırıyoruz." dedi.

        2014 yılından bu zamana 50'nin üzerinde yangına müdahale edildiğini ifade eden Bekler, "Hazırız, donanımlıyız. Bu 50'nin üzerindeki yangınlara hiç geç kalmadık. Zamanında yetiştik, müdahale ettik ve hiç bir ölümlü yangın faciasıyla da şu ana kadar da karşılaşmadık. Sadece maddi zararlar meydana geldi. Bu çalışmalarla, eğitimlerle, tatbikatlarla itfaiye teşkilatımızı sürekli zinde tutacağız, görevlerini daha bilinçli ve çabuk yapmalarını sağlamış olacağız." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler