Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde yapımı devam Çay Barajı projesi içinde yapılacak olan İçme Suyu Arıtma Tesisi ile ilgili olarak toplantı yapıldı.

        Çay Belediyesi Meclis Salonu'nda Belediye Başkanı Hüseyin Çağrı'nın başkanlık ettiği toplantıya Karacaören Belediye Başkanı Muhterem Algül, AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri Bahri Arıkan, Osman Koç, MHP İl Genel Meclis Üyesi İsa Çağa, Siyasi Parti İl Başkanları, Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

        Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Çağrı, yapılması planlanan arıtma tesisinin Kardelen Park'a yapılamasını istediklerini belirterek, şöyle konuştu:

        "30 bin metrekarelik alanın o kısma oturamayacağını bizim su depolarımızın kot farkının tutmadığını söyledik. DSİ tarafından gelen heyet yaptığı incelemede burasının uygun olmadığına karar verdi. Çay Belediyesi olarak DSİ yetkililerine kot farkının olmadığı içme suyu arıtma tesislerinin yapılacağı en uygun yerin Kardelen Park üzerinde bulunan su deposunun olduğu alanı göstererek akabinde ekstra bir masrafında olmayacağını belirttik. İlçemize bağlı Gedil, Mandıra, Kadıköy, Maltepe ve Yeşilyurt köylerimize vana konulmasını istiyoruz. İçme suyu Arıtma tesis yönetim kurulu Çay ilçemizde olmalı. Bu üç ana madde olmadığı sürece görevden alınmama sebep olsa bile hiçbir projeye imza atmayacağım."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler