Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAYSERİ (AA) - Katılım bankacılığında referans kurum olma vizyonuyla faaliyetlerini sürdüren Vakıf Katılım, Kayseri Şubesi'nin açılışını gerçekleştirdi.

        Kiçikapı Mahallesi'ndeki şubenin açılışında konuşan Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, yıl sonuna kadar en az 30 şube açmayı amaçladıklarını söyledi.

        Göktaş, Vakıf Katılım olarak çıktıkları yolda Türkiye ekonomisine büyük katkılar yapan Kayseri'nin yanında olacaklarını ve kalkınmasına katkıda bulunacak projelere destek vereceklerini belirtti.

        Katılım bankacılığının Türkiye'de kamu yatırımları ile yeni bir boyut kazandığına dikkati çeken Göktaş, şöyle konuştu:

        "Belki sektörün en genç oyuncusuyuz ama yüzyıllara dayanan vakıf kültürü, kurucumuz Vakıflar Genel Müdürlüğünün geçmiş bankacılık, katılım bankacılığı tecrübeleri ve kamu desteği doğrultusunda hızlı bir büyüme süreci geçireceğimizi öngörüyoruz. Yeni bir katılım bankası olarak ilk etapta hızla şubeleşmek ve olabildiğince çok müşteriye temas etmek için çalışıyoruz. Bu doğrultuda kısa bir süre içerisinde 19 şube açarak coğrafi olarak ülkemizin önemli bir kısmına eriştik. Şubeleşme çalışmalarımızı sürdürerek 2016 sonunda en az 30 şubeye ve yaklaşık 500 çalışan sayısına ulaşmayı hedefliyoruz. Şube açtığımız bölgelerde halkımızın yoğun ilgisiyle karşılaşıyoruz, bize gösterilen bu teveccüh çalışma azmimizi ve inancımızı daha da güçlendiriyor."

        Göktaş, Vakıf Katılım olarak vizyonlarını katılım bankacılığında referans kurum olmak şeklinde belirlediklerini, bu vizyon kapsamında öncelikli amaçlarının sektörü büyütmek olduğunu dile getirdi.

        Açılışa, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Vakıf Katılım Yönetim Kurulu Üyesi Ercüment Özbek, Vakıf Katılım Genel Müdür Yardımcısı İrfan Şavik ve Vakıf Katılım Kayseri Şube Müdürü Ahmet Yüksel katıldı.

        Açılışın ardından katılımcılar Vakıf Katılım'ın uzman danışmanlarından faizsiz bankacılık konusunda bilgi aldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler