Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AFYONKARAHİSAR (AA) - Dinar ilçesine bağlı köylerde ve ilçe merkezinde bulunan Dinar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında çalışacak 15 kişi mülakatla belirlendi.

        Dinar Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda, Afyonkarahisar İŞKUR İl Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan mülakatlar sonunda, başvuran 106 kişi arasından 15 kişi belirlendi.

        İŞKUR yetkilisi Esra Karakaya, mülakat öncesi yaptığı açıklamada işin süresinin 8 ay olduğunu hatırlatarak, "Okullar kapandığı zaman iş de sona erer. Sekiz ay boyunca çalışılacak olan bu işte kadroya geçmeniz mümkün olmayacaktır. Asgari ücret ve sigortalı olarak çalışacaksınız. Emekliler, öğrenciler ve 65 yaşını geçmiş olanlar bu işten faydalanamayacaklardır." dedi.

        Dinar İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Tahtaoğlu da seçilecek olan kişilere şimdiden başarılar dilediğini, başvuran 106 kişiden sadece 15 kişinin seçileceğini belirtti.

        Seçilen kişilerden 8'inin köy okullarında diğer 7 kişinin ise merkezde bulunan ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenecek olan okullarda çalışacağını kaydeden Tahtaoğlu, "Gönül isterdi ki başvuran herkesi okullarımızda çalıştıralım. Biz Dinar için 30 kişilik bir işçi sayısı istedik. Ancak İl Milli Eğitim Müdürlüğü 15 kişiyi uygun görmüş. Şimdiden herkese hayırlı olsun." diye konuştu.

        Mülakatın ardından belinlenen 15 kişi sevinç yaşadı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler