Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MALATYA (AA) - Malatya Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi parkını asfalt plenti ve mobil mıcır yıkama makinesiyle güçlendirdi.

        Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir süreciyle ilçelerde ve kırsal bölgelerde önemli hizmet ve yatırımlarda bulunan Büyükşehir Belediyesi, hizmetlerin daha sağlıklı ve hızlı bir şekilde yapılması için mobilize araçlarının sayısını artırıyor.

        Bu amaçla saatte 120 ton sıcak asfalt üretebilen mobil asfalt plenti ile mobil mıcır yıkama makinesi alındı. Her türlü donanıma sahip makineler için Büyükşehir Belediyesi önünde tören düzenlendi.

        Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, burada yaptığı konuşmada, yeni alınan iş makinelerinin Büyükşehir Belediyesinin hizmet kabiliyetini artıracağını belirtti.

        Seyyar asfalt plenti projesinin Türkiye'de ilk öncüsünün Malatya Büyükşehir Belediyesinin olduğunu aktaran Başkan Çakır, şöyle devam etti:

        "İlk seyyar asfalt plentini 2014 yılında almıştık. O plentle ilçelerimizde çok önemli mesafeler kat ettik. Yeni alınan plentimiz saatte 120 ton sıcak asfalt üretebilecek kapasitede, mıcır yıkama makineside asfaltta kullanacağımız malzemeyi temizleyecek. Bu araçlarımızın bize maliyeti 2 milyon lira, 1 yılda yapacağımız hizmetlerle kendilerini amorti edecekler. Çünkü nakliye giderleri asfalt kadar maliyet tutuyor. Araçlarımız daha fazla üretim ve hizmet yapma imkanı sağlayacak. 2015 yılında bin 200 kilometrenin üzerinde asfaltlama çalışması yaptık. Bu senede iyi noktadayız. 15 Temmuz süreci ve uzun tatillere rağmen şuana kadar 680 kilometre asfaltlama çalışması yaptık. Güz döneminde yapacağımız çalışmalarla bu yılda bin kilometrenin üzerinde asfaltlama çalışması yapmış olacağız. Yol noktasında güçle ve özverili bir ekibimiz var."

        AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise, Büyükşehir sürecinin ardından Büyükşehir Belediyesinin Malatya genelinde devasa ve güzel hizmetler ürettiğini bildirdi.

        Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin hizmet noktasında iyi izler bıraktığını belirten Şahin, şunları kaydetti:

        "Geçen Doğanşehir'e gittik. Elbistan sınırına kadar 7-8 köyü gezdik. Arabamıza toz bulaşmadı. Buda devletimizin, hükümetimizin ve Büyükşehir Belediyelerimizin ne kadar iyi çalıştığını gösteriyor. Bunların daha fazlasını yapmak zorundayız. Buradaki asıl amaç kent merkezinden malzeme taşımadan yerinde üretilerek yapılacak işte yarı yarıya tasarruf sağlamaktır. Sıcak asfaltı sadece il merkezlerinde ve duble yollarda görüyorduk. Şimdi bütün ilçelerimizde her yerde görmeye başladık. Yapılan yollarda öyle küçük yollar değil, şimdi daha güvenli ve geniş yollarda yolculuk ediyoruz. Bu mobilize ekipler dağ köylerinde kaliteli hizmet üretecek. Başkanımı ve bütün ekibi kutluyorum."

        Törenin sonunda yeni iş makineleri, dualar edilerek ilk iş yerleri olan Pütürge ve Doğanyol'a uğurlandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler