Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MANİSA (AA) - Hayvan Hakları Derneği Manisa (HAKDEM) Şubesi Başkanı Reyhan Elbirliler, gün geçtikçe hayvanlara yönelik şiddetin arttığını söyledi.

        4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü dolayısıyla basın açıklaması yapan HAKDEM Şubesi Başkanı Reyhan Elbirliler, g,ünümüzde hayvan haklarının yeterince korunamadığını, 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü'nü kutlayamadıklarını, gün geçtikçe hayvanlara yönelik şiddetin arttığını ve buna bağlı olarak insanlara yönelik şiddetin de arttığını savundu.

        Manisa Valiliği'nde yapılan İl Hayvan Hakları Koruma toplantılarında konuşulan tek gündem maddesinin belediyelerin hayvan bakımları ile ilgilenmesinin gerekliliği olduğunu ifade eden Elbirliler, "2 senedir belediyelere sokak hayvanları ile ilgilenmelerini söylüyoruz. Ama somut bir iş yok. Bu da ilgili görevlilerin bakış açısını ortaya seriyor. Görevini yerine getirmeyen ilçe belediyeler hakkında suç duyurusunda bulunduk. Saruhanlı Belediyesi'nin veteriner hekimi ve çalışanı hakkında 10 Ekim'de Manisa Adliyesi'nde mahkememiz var. Hak aramaya hala devam ediyoruz. Bakım evlerine belediyeler genelde sürgün yeri olarak bakıyor. O hayvanların barınaklardaki sessiz çığlığını duyan yok." dedi.

        - Kerbela şehitleri için matem çadırı

        Turgutlu Hz. Hüseyin Camii Derneği tarafından Muharrem Ayı ve Aşure günü dolayısı ile düzenlenen etkinlikte, Turgutlu Orta Park saat kulesi önünde Kerbela şehitlerini anlatan matem çadırı kuruldu.

        Organize edilen programa Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ve vatandaşlar katıldı.

        Ehli Beyt ve Caferilik Kültürü’nün anlatıldığı kitap, CD, fotoğrafların yer aldığı materyallerin bulunduğu çadırı ziyaret edenlere bilgilendirme amaçlı broşürler veriliyor.

        Matem çadırının 11 Ekim’e kadar açık kalacağı bildirildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler