Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN (AA) - Salıpazarı Ziraat Odası, çalışanlarının alacaklarını ödemek için 2 hizmet aracını satılığa çıkarttı.

        Oda Başkanı Zafer Ersoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, odanın çalışanlarının maaşlarının mali kriz nedeniyle bir süredir ödenemediğini söyledi.

        Acilen ödenmesi gereken borçlar nedeniyle 2 hizmet araçlarını satışa çıkarttıklarını belirten Ersoy, "Göreve geldiğimizde odamızda çalışan 4 kadrolu, 1 sözleşmeli çalışan ile 9 tarım danışmanının 3 ay maaş alacakları, ayrıca sigorta prim borçları bulunuyordu. Salıpazarı Ziraat Odası Başkanı olarak işçinin alacağı varken benim makam arabasına binmem olmaz. Bu nedenle odamıza kayıtlı biri makam aracı olan 2 aracımızı satıp işçilerimizin alacaklarını ve acil olan borçlarımızı kapatacağız." ifadelerini kullandı.

        Oda bünyesinde bir satış komisyonu oluşturduklarını bildiren Ersoy, şunları kaydetti:

        "Benim yönetimimde her şey şeffaf olacak. Kurum bünyesinde araçlarımızı satmak için bir komisyon kurduk. İhale, kapalı zarf usulü olacak. Araçlarımıza talip olan herkesi 6 Ekim Perşembe günü ihaleye bekliyoruz. Zor bir süreç bizi bekliyor. Kurumun borcu var. Uzun vadede gereksiz hiçbir harcama yapmayacağız. Tasarruf tedbirlerimizi alarak kurumun borçtan kurtulmasını sağlayacağız. Amacımız odamızı yeniden işleyebilir hale getirmek. Bunun için el birliği ve işbirliği içeresinde çalışacağız."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler