Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARABÜK (AA) - Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde incelemede bulundu.

        Belediye Başkanı Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, sokak hayvanlarıyla ilgili pek çok çalışmayı yürüttüklerini söyledi.

        Safranbolu'da 60 kedi evi ve 20 adette köpek için beslenme odağı yaptıklarını ifade eden Aksoy, şöyle konuştu:

        "Merkezimizde şu ana kadar toplam bin 100 adet kısırlaştırma, bin 157 adet sahiplendirme ve 750 adet yaralı olarak bakım evimize gelen hayvanların tedavi işlemleri yapıldı. Merkezimizde hayvanlara kısırlaştırma sonrası küpeleme, aşılama ve içi dış parazit tedavileri yapılıp öncelikle sahiplendirme amaçlı bekletilmesinden sonra alındığı ortama geri bırakılmaktadır. Günlük temizlik, tedavi ve bakımları sağlanmaktadır."

        Aksoy, merkezde bir araç ve 7 personelle hizmet verdiğini, bunun yanında merkezde ameliyathane, müşahede odası bulunduğunu, yıllık olarak yaklaşık 250 bin lira bütçe ayrıldığını sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Karabük haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Karabük Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler