Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - Muğla'nın Bodrum ilçesinde, bitkin halde bulunan caretta caretta, AKUT ekiplerinin operasyonuyla kurtarıldı.

        Yalıkavak Mahallesi sahilinde tekneyle denize açılan vatandaşlar, caretta carettanın suyun yüzeyinde durduğunu görünce durumu Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezine (DEKAMER) bildirdi.

        DEKAMER yetkililerinin haber vermesi üzerine bölgeye, Bodrum AKUT ekibi sevk edildi. Kısa sürede belirtilen bölgeye ulaşan ekipler, kıyıya yaklaşık 200 metre uzaklıktaki kaplumbağayı kurtarabilmek için operasyon düzenledi.

        İlk olarak kanoyla kurtarmak istenen kaplumbağa ağır olunca bölgeye sürat teknesi çağrıldı. AKUT gönüllüsünün uğraşları sonucunda tekneye alınan caretta caretta sahile getirildi.

        AKUT Bodrum Lideri Saadettin Uslu, gazetecilere yaptığı açıklamada, başarılı bir operasyonla hayvanı kurtardıklarını söyledi.

        Kaplumbağanın olta veya poşet yutmuş olabileceğini düşündüklerini ifade eden Uslu, "Hayvanın ilk görünürde bir yarası yok. Ancak oldukça bitkin vaziyette olduğunu gördük. İnşallah önemli bir şey yoktur." dedi.

        Kurtarma çalışmalarını izleyen Ece Tumbalı da başarılı bir operasyonla kaplumbağayı kurtaran AKUT yetkililerine teşekkür etti. Kaplumbağayı iki gün önce de denizde gördüklerini anlatan Tumbalı, "Çok iyi bir kurtarma oldu. İlk bakışta dizi film çekiliyor sandım." diye konuştu.

        İngiliz uyruklu Ian Mclean de AKUT'un çok iyi bir çalışma yaptığını belirtti. Hayvanın incitilmeden kurtarıldığını ifade eden Mclean, "Caretta carettanın sağ olarak kurtarılması gayet sevindirici. İnşallah tatilim boyunca kaplumbağanın iyi olup buraya bırakılmasını da görmeyi çok isterim." dedi.

        Kaplumbağa, daha sonra Ortaca ilçesindeki DEKAMER'e gönderildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler