Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAHRAMANMARAŞ (AA) - Onikişubat Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor" Projesi'nin protokolü imzalandı.

        Necip Fazıl Kültür Merkezi'ndeki protokol töreninde konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, insan odaklı projeler üretmeye ve eğitime yatırım yapmaya devam edeceklerini söyledi.

        Kahramanmaraş'ın şair ve yazarlarla anılan bir kent olduğunu, hayata geçirilen bu projenin de bu tabloyu devam ettirmeyi amaçladığını dile getiren Mahçiçek, şöyle konuştu:

        "İşte bugünkü çalışmamız da insan odaklı çalışmalarımızın bir tanesi. Kahramanmaraş düşünce planında, fikir planında Türkiye'nin önde gelen memleketlerinden bir tanesidir. Bunu devam ettirmemiz de ancak çocuklarımızı okutarak ve yazmaya alıştırarak mümkün. Bugün protokolünü imzalayacağımız projeyle de tekrar çocuklarımızı okumaya ve okuduklarını ne derece anladıklarına dayalı bir proje olacak. Bu ölçmenin sonunda birer ödül vereceğiz."

        İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ise proje kapsamında geçen yıl 300 bin okumanın gerçekleştiğini söyledi.

        Kahramanmaraş'ın güzel insanlarının yetişmesi, Türkiye'ye ve dünyaya örnek teşkil edecek kişilerin gelişimi anlamında katkı sunmak adına bu protokolü imzaladıklarını anımsatan Akkurt, şunları kaydetti:

        "Bugüne kadar Onikişubat Belediyesinden eğitime hep olumlu katkılar aldık. Bu protokolün de insanların zihnine, onların ruh dünyasına katkı sunacak bir çalışma olduğunu ifade ediyorum. Tekrar Sayın Başkanıma, bize göstermiş olduğu güven ve katkıdan dolayı kendisi ve ekibine teşekkür ediyorum."

        Proje kapsamında belirlenen kitapları okuyup, düzenlenen yarışmalara katılan öğrencilerin ödüllendirileceği bildirildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kahramanmaraş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kahramanmaraş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler