Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZURUM (AA) - Yakutiyeli kadınlar, Yakutiye Belediyesi bünyesinde açılan el sanatları kursunda yaptıkları el emeği göz nuru çalışmalarını sergiledi.

        Yakutiye Belediyesi Kent Konseyi Binası'nda düzenlenen sergi açılışında konuşan Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, belediye bünyesinde açılan el sanatları kursundaki kadınların, çalışmalarını her yıl sergilediğini hatırlattı.

        Kursta kadınların hem el sanatlarını öğrendiğini hem de aile bütçelerine katkıda bulunduklarını ifade eden Korkut, "Bir kadının aylık yaklaşık kazancı 2 bin 500 lira. Erzurum'da kadınlar erkeklerden daha çok çalışmak istiyor. Evde oturmak istemiyor. Onları bu tür çalışmalara yönlendirirsek kadınlar, evlerinin ekonomisine katkıda bulunacaklar." diye konuştu.

        Sergiye katılan kurum amirlerinin eşleri de sergiyi gezerek, kadınların el emeği göz nuru çalışmalarını inceledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler