Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VAN (AA) - Gürpınar ilçesinde, ilçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü destekleriyle mayıs ayında 120 dönüm araziye ekilen patatesin hasat işlemlerine başlandı.

        Ziraat Mühendisi Ensari Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada,120 dönümlük arazide ekilen patatesten yaklaşık 400 ton ürün elde etmeyi beklediklerini ifade etti.

        Yıldız, 4 ay gibi kısa bir dönemin ardından hasada başladıklarını belirterek, şunları söyledi:

        "Bu alanda daha önce çiftçilerimiz parasal değeri az olan yonca, buğday gibi ürünler yetiştiriyorlardı. Bu yıl farklı bir alana yönelen çiftçilerimizin hastalıklardan arınmış olan bölgemizde patates üretimine yönelmesi isabetli bir karar oldu. İlçemiz su zenginliğinden dolayı patates üretimi için cazip bir yer. Patates, alternatif olarak iyi ve pazarlama sıkıntısı çekmediğimiz, ekonomik olarak getirisi iyi olan bir üründür. Çiftçilerimizin bu alana yönelmesi bizi sevindirdi. Zirai mücadeleyle ilgili çiftçilerimize bilgilendirmelerimiz oldu. Patates üretimine elverişli olan bölgemiz verimli topraklarıyla maliyeti daha düşük ürünler elde edebilecekler."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler