Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TUNCELİ (AA) - Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde teröristlerin bir süre önce ambulans yakması üzerine Sağlık Bakanlığınca kente biri zırhlı 3 ambulans gönderildi.

        Sağlık Bakanlığınca biri zırhlı 3 tam donanımlı ambulans gönderilmesi sebebiyle Tunceli 112 Acil Komuta Merkezi önünde tören düzenlendi.

        Törende konuşan Tunceli Valisi Osman Kaymak, 22 Ağustos 2016 tarihinde, terör örgütü mensuplarınca Nazımiye ilçesinde gerçekleştirilen terör saldırısında bazı ambulansların teröristlerce yakıldığını anımsattı.

        Bu ambulansların yerine bakanlıkça yenilerinin gönderildiğini ifade eden Kaymak, "En son Nazımiye'de talihsiz bir olay yaşandı, baskına uğradık. Orada maalesef terör örgütü sağlık araçlarına bile saldıracak kadar adileşti. Bilindiği üzere uluslararası kurallarda sağlık çalışanlarının koruması vardır. Onlara savaş alanlarında bile ateş edilmez. Maalesef bölgemizde terör örgütü sağlık çalışanlarına, sağlık araçlarına ateş edecek kadar, yakacak kadar adileşti. Bunu onların son çırpınışları olarak düşünüyoruz." dedi.

        Kaymak, şu ifadeleri kullandı:

        "Devletimiz güçlü. En kısa sürede bu ambulansları gönderdi. Dünyada ilk defa Türkiye'de zırhlı ambulans diye bir tabir girdi. Zırhlı ambulansımız da geldi. Terörle mücadele devam ediyor. Yeter ki halkımız bizim yanımızda olsun. İnşallah bölgemizi, halkımızı terör örgütünden kurtaracağız. Tunceli inşallah güzel günler görecek." dedi.

        Kentteki 27 ambulans ile Tunceli'de yılda 12 bine yakın hastaya ulaşıldığını belirten Kaymak, yeni ambulansların hayırlı olmasını temenni etti.

        Kaymak, Tunceli'ye yapılması planlanan yeni Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinin de ihalesinin yapıldığını sözlerine ekledi.

        Konuşmaların ardından 3 ambulans kurdele kesilerek hizmete sokuldu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tunceli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tunceli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler