Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Taşkın önlenirken Edirne'nin seyir terası olan Meriç Köprüsü etrafının setlerle kapatılarak, insanların nehirlere erişimini ve buradaki seyir terasının ortadan kaldırılmasını istemiyoruz." dedi.

        Gürkan, Belediye Meclisi salonunda düzenlediği toplantıda, DSİ ile İçme Suyu Şebekesi Projesi'ne ilişkin ortak karara vardıklarını belirtti.

        Altyapıyla ilgili 4 projelerinin bulunduğunu kaydeden Gürkan, "Bu projelerin birincisi yaklaşık 64 bin metrekarelik atık su arıtma tesisi, ikincisi 460 kilometre kanalizasyon, üçüncüsü 30 kilometre yağmur suyu toplama kanalı ve dördüncüsüyse 590 kilometre içme suyu şebekesi değişimi." dedi.

        Üç projenin bittiğini aktaran Gürkan, şunları kaydetti:

        "İçme suyu şebekesi projesi kapsamında, Edirne Belediyesi ile DSİ arasında yapılan bir protokolle Kırklareli Kayalıköy Kayalı Barajı'ndan yıllık 20 milyon 500 bin metreküp su sağlayacak yeni bir isale hattı yapılacak. Edirne Belediyesi adına DSİ tarafından 58 kilometrelik hattan gelecek suyu arıtmak için de Lalapaşa Kavşağı'nda yeni bir içme suyu arıtma tesisinin yapımına başlandı. Tesisin maliyeti, DSİ tarafından karşılanacak. Bu maliyeti belediye DSİ'ye 30 yılda 30 eşit taksitte ödeyecek."

        İçme suyu arıtma tesisiyle yeni yapılacak şehir içme suyu şebekesinin birbirine entegre olması gerektiğini dile getiren Gürkan, şöyle devam etti:

        "DSİ ile teknik konularda problemler yaşadık ancak birkaç gün önce gerçekleştirdiğimiz toplantıda ortak bir noktaya vardık. Çalışmalar en kısa sürede başlayacak. Öte yandan Meriç Nehri taşkınlarını önleme konusunda nehir kenarına set çalışmaları yapılması konusunda da taşkının önlenmesini istiyoruz ama taşkın önlenirken Edirne'nin seyir terası olan Meriç Köprüsü etrafının setlerle kapatılarak insanların nehirlere erişimini ve buradaki seyir terasının ortadan kaldırılmasını istemiyoruz. Bu konuda da önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğimiz toplantıda Edirne için en doğru kararı vereceğimize inanıyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler