Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRŞEHİR (AA) - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, "Şehit kanıyla sulanmış bu toprakların ve bu topraklarda üretim yapan değerli çiftçilerimizin kıymet ve kadrini bilmek zorundayız." dedi.

        Bayraktar, Mucur Ziraat Odası yeni hizmet binasının açılış töreninde, 200'e yakın kırsal kalkınma projesini hayata geçirdiklerini söyledi.

        Daha fazla teknik eleman istihdamıyla çiftçilere hizmet edeceklerini belirten Bayraktar, tarımın dünyada enerjiyle beraber en stratejik sektör haline geldiğine dikkati çekti.

        Ülkelerin, dünya tarım ticaretinde daha fazla yer alabilmek, üretimlerini, verimlerini, kalitelerini artırmak için mücadele ettiğini dile getiren Bayraktar, gelişmiş ülkelerin az gelişmiş ülkelerde Türkiye'nin 3 katı kadar toprağı kiralayarak üretim yaptığını ifade etti.

        Erozyon, toprak işlemedeki ciddi hatalar, doğal afetler ve artan dünya nüfusu nedeniyle tarıma daha fazla yatırım yapıldığına işaret eden Bayraktar, "O zaman bizim de yapmamız gereken ya bu imkanı fırsata çevireceğiz ya da bunu ıskalayacağız. Tercih yapmak bizim elimizde, o zaman bu arazilerimizi daha verimli işletmek zorundayız. Peki bunun yolu nedir? Bu sektörde üretim yapan insanların kıymetini bilmeliyiz. Bunu ıskalarsak, arkası gelmez. Hangi koşullarda bu çiftçi üretim yapıyor, bunu iyi bilmemiz lazım." diye konuştu.

        Bayraktar, tarım sektöründe çalışanların kıymetinin bilinmediğini savunarak, şunları kaydetti:

        "Açlık çekmiyoruz, bu topraklar önemli topraklar, şehit kanı ile sulanmış olan bu toprakların, önce kıymetini bileceğiz. Bu kadar mülteci geliyor ve biz onlara bu topraklarda bakıyoruz. Ama bizim başımıza benzer bir olay gelse bu coğrafyada gideceğimiz toprak var mı gideceğimiz vatan var mı? O zaman şehit kanıyla sulanmış bu toprakların ve bu topraklarda üretim yapan değerli çiftçilerimizin kıymet ve kadrini bilmek zorundayız."

        Vali Necati Şentürk de 13 bin yıldır tarım yapılan Anadolu'daki toprakların mukaddes ve bereketli olduğunu söyledi. Bu topraklara sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Şentürk, "Elimizden geldiğince verimli bir şekilde çalışmalıyız. Ziraat odalarımız gerekli adımları atarak çiftçiyi korumuşlardır. Toprağın parçalanmasını engelleyerek toprak kanunu çıkarmışlardır. Toprağımız, suyumuz ve en önemlisi insanımız değerlidir." dedi.

        Mucur Ziraat Odası Başkanı Aydın Altınok ise Mucur'a yeni bir hizmet binası kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını, üreticilerin daha fazla verim alabilmeleri için çabaladıklarını, yeni tohumlarla alternatifler oluşturmaya çalıştıklarını dile getirdi.

        Konuşmaların ardından yeni hizmet binası açıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler