Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERSİN (AA) - Mersin Yörük-Türkmen Vakfı Şube Başkanlığı üyeleri, bir televizyon kanalında yayınlanan dizinin son bölümünün senaryosunda darbeci askerin "Yörük" olarak isimlendirilmesinden dolayı televizyon kanalını protesto etti.

        Mersinli Yörükler Derneği Onursal Başkanı Aslan Küçük, Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen basın açıklamasında yaptığı konuşmada, Yörük demenin Türkiye Cumhuriyeti demek olduğunu belirtti.

        Vatan savunmasında tarihten bu yana Yörüklerin her zaman hazır bulunduğunu aktaran Küçük, "Şuursuzca hazırlanan senaryoda 'Yörük' isminin, darbeci askere verilmesi aşağılayıcıdır. Yanlış bir biçimde kamuoyuna sunulmuştur. Aynı şekilde geçmişte de hayali bir örgüt yaratıp Türk milletinin temel değerlerinden biri olan 'Ergenekon' ismi kullanılıp, köklerimize saldırı da bulunulmuştur. Türk ve dünya kamuoyu iyi bilmelidir ki, Yörükler var oldukça bu toprakların kardeşliğine kimse dokunamayacaktır." ifadelerini kullandı.

        Küçük, Yörüklerin 15 Temmuz'da en başta darbe girişimini protesto ettiğini dile getirdi.

        Yörüklere dil uzatılmamasını istediklerini aktaran Küçük, şunları kaydetti:

        "Günümüzde hainin hangi kılıkla karşımıza çıkacağını kestiremiyoruz. Bu ihanetçi, bazen sermaye grubu, siyasetçi, bürokrat, cemaat, sanatçı bazen de güvenlik görevlisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu bin yıldır süren, ülkemize yapılan bir oyundur. Türk milletini sindirmek isteyen haçlı iradenin türlü alanlardaki oyunudur. Amaçları temel değerlerimize saldırıdır. Kanal D'den derhal özür dilemesini bekliyor, kimsenin bir daha Yörükler'e dil uzatmamasını istiyoruz.''

        Basın açıklamasına, Mersinli Yörükler Derneği Başkanı Hidayet Dinçer, YÖRÜKTÜRK Başkanı Hasan Dündar ve derneklerin Anamur, Silifke, Tarsus temsilcileri de katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler