Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞANLIURFA (AA) - Ceylanpınar Müftülüğü tarafından "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" kapsamında okuma kampanyası düzenlendi.

        Merkez Ulu Camide gerçekleştirilen etkinlikte vatandaşlara kitap dağıtıldı, müftülük yetkilileri okumanın önemini anlattı.

        Vaiz Oğuz Akdemir, yaptığı açıklamada okumanın önemine değinerek ilim öğrenmenin beşikten mezara kadar sürdüğünü söyledi.

        İlçede bulunan bütün camilerde kitap okuma kampanyası başlattıklarını ifade eden Akdemir, şunları kaydetti:

        "Ceylanpınar Müftülüğü olarak hafta dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenledik. Bugün de Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bütün camilerimizde bir kampanya başlattık. Bu seneki camiler ve din görevlileri haftası kutlamasının ana teması 'cami ve kitap' Cenabı Allah'ın ilk emri nedir? 'Oku yaradan rabbinin adıyla oku' emridir. İşte ilmin medeniyetin, marifetin beşiği olan camilerdeyiz. Ne buyuruyor Hz. Peygamberimiz, 'Beşikten mezara kadar ilim talep edin'. Bu vesile ile ilçemizin tüm camilerinde düzenleyeceğimiz kitap okuma kampanyamızı Ulu Camiden başlatıyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler