Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MALATYA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Yazıhan ilçesinde yeni bir baraj projesi ile Boztepe barajından Arguvan'ın Parçikan bölgesine su verilmesi konusunda DSİ tarafından yeni proje çalışmalarının yürütüldüğünü bildirdi.

        Çalık, yazılı açıklamasında, DSİ'nin Malatya'daki yeni projeleri hakkında bilgi verdi.

        Boztepe Barajı'ndan Arguvan'ın Parçikan (Bozburun) yöresindeki yaklaşık 2 bin hektarlık alanın sulanabilmesi için DSİ tarafından yeni bir çalışma başlatıldığını aktaran Çalık, "Parçikan bölgesine Boztepe Barajı'ndan su verebilmesi için Hekimhan Çayı üzerinde bir regülatör yapılması ve Hekimhan çayından alınacak suyun iletim hattı ile Boztepe Barajı göl alanına derivasyonun yapılması gerekiyor. Bu konuda DSİ tarafından teknik çalışmalar başlatıldı ve devam ediyor." ifadelerini kullandı.

        Çalık, Yazıhan ilçesine de yeni bir baraj yapımı için DSİ tarafından teknik çalışmaların yürütüldüğünü belirterek, ilçede Buzluk Barajı'nın yapımına ilişkin olarak DSİ tarafından uygun yer tespiti yapıldığını ve planlama ihalesi aşamasına geçildiğini kaydetti.

        Doğanyol ilçesinde de yeni sulama göletlerinin yapılması için DSİ tarafından çalışmaların sürdürüldüğünü, Gökçe göleti ile Burç deresi üzerine gölet yapılması konusunda teknik çalışmaların devam ettiğini belirten Çalık, "DSİ Bölge Müdürlüğü'ne ve Malatya DSİ 92. Şube Müdürlüğüne çalışmalarından ve özverilerinden dolayı teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler