Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VAN (AA) - Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından hazırlanan "Van İl Afet Müdahale Planı "masa başı tatbikatı gerçekleştirildi.

        Tuşba Belediyesi toplantı salonunda Vali İbrahim Taşyapan'ın katılımıyla yapılan toplantıda, Van'da afet ve acil durumlara müdahalelerde görev alacak hizmet grupları ve koordinasyon birimlerinin rolleri ve sorumlulukları, afetlerin öncesinde, afet sırasında ve sonrasındaki müdahale planlamasının temel prensipleri belirlendi.

        Görüşmelerin ardından AFAD tarafından, hazırlanan senaryo üstünde masabaşı tatbikatı yapıldı. Tüm hizmet grubu yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilen tatbikatta, kentte meydana gelen 7,5 büyüklüğündeki depreme müdahale yöntemleri, kriz yönetimi ve durum değerlendirmesiyle ilgili hazırlanan senaryo uygulandı.

        Ülkede yeni bir afet planı anlayışına geçtiklerini ve her ilin kendi planını hazırlayacağını belirten Taşyapan, bölgede deprem, çığ, sel, toprak kayması, yangın gibi her türlü afetin yaşanabileceğini aktardı.

        Afet durumlarında 26 hizmet grubunun görevinin olduğunu vurgulayan Taşyapan, "Bu görevler plan haline dönüştürüldü. Bu planlar ne kadar başarılı uygulanırsa o kadar iyi sonuç üretilir. Tatbikatlar afet mücadelesinin başarısını etkileyecektir. Ne kadar konumuza vakıf olursak, ne kadar insiyatif kullanırsak, ne kadar yapacağımız işin bilincinde olursak afete mücadelemizde o şekilde başarılı olacaktır." diye konuştu.

        İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman uçar ise, Van'ın yaşayacağı olası afetlere hazırlık anlamında, ildeki tüm unsurların koordinasyonunu sağlamak, afet durumlarında yapılacakları masa başı tatbikatta senaryo üzerinden deneyimlemek üzere bir araya geldiklerini kaydetti.

        Toplantıya, Vali Yardımcısı Duran Eryılmaz, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, kurum müdürleri, 26 hizmet grubunun temsilcileri ve AFAD personelleri katıldı.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler