Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Yaşlılara kötü muamelede bulunulduğu ve kötü şartlarda hizmet verildiği iddia edilen özel huzurevinde, Antalya Vali Yardımcısı Baştürk ve beraberindeki görevliler incelemede bulundu.

        Vali Münir Karaloğlu'nun talimatı üzerine Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Çalışkan beraberindeki görevliler, Konyaaltı ilçesindeki huzurevine geldi.

        İçeride uzun süre kalan Vali Yardımcısı Baştürk ve beraberindekilerin yaşlılar ile görüştüğü ve incelemelerde bulunduğu öğrenildi.

        İncelemeler sürerken, bir yaşlının tekerlekli sandalye ile huzurevinden çıkartılarak yakınlardaki bir parka götürüldüğü dikkati çekti. Gazetecilerin bu durumu görüntülemesi üzerine yaşlı adam yeniden huzurevine götürüldü.

        Çıkışta gazetecilere açıklama yapmayan Baştürk'ün hazırlanan raporu Vali Karaloğlu'na sunacağı ve konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapılacağı belirtildi.

        Cep telefonuyla huzurevinde çekildiği iddia edilen görüntülerde vücudunda yaralar olan bazı yaşlıların yaralarını ve yatağını karıncaların sardığı kaydedilmişti. Bu görüntülerin bazı basın yayın organlarında yer alması üzerine vatandaşlar bu duruma tepki göstermişti.

        Bu arada görüntülerin ortaya çıkmasının ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, söz konusu bakım eviyle ilgili soruşturma açılması talimatı verdiğini açıklamıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler