Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİİRT (AA) - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Siirt'e sığınan 120 Suriyeli öğrenci eğitime başladı.

        Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda sabah eğitim gören Suriyeli öğrenciler, öğleden sonraları ise kendi dil ve müfredatlarına göre 14 Eylül Ortaokulunda açılan 14 Eylül Geçici Eğitim Merkezine devam ediyor.

        Merkez koordinatörü Mehmet Faruk Süzgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üçüncü yılına giren merkezde 10 öğretmenin görev yaptığını söyledi.

        Merkeze yeni öğrenci kaydı almadıklarını ifade eden Süzgün, "Merkezimizde 2. sınıftan 8. sınıfa kadar öğrencilerimiz eğitim görüyor. Zaman içerisinde öğrencilerimiz örgün eğitime kazandırılacağı için bu sene birinci sınıfa öğrenci kaydı yaptırmadık." dedi.

        Süzgün, UNICEF'in bu yıl kendilerine gönderdiği kırtasiye malzemelerini öğrencilere dağıttıklarını belirtti.

        - "Desteklerin devam etmesini istiyoruz"

        Müdür ve Arapça öğretmeni Suriyeli Hammud Elmatar da kendilerine kucak açan Türkiye'nin, çocuklarına da eğitim hayatlarını sürdürme imkanı verdiğini söyledi.

        Bu sene ders kitaplarının yanında kırtasiye malzemelerini de dağıttıklarını dile getiren Elmatar, şunları ifade etti:

        "Gündüzleri Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda örgün eğitimlerine devam eden öğrencilerimize öğleden sonraları ise merkezimizde kendi dil ve müfredatlarımıza göre eğitim veriyoruz. Bu şekilde öğrencilerimiz hem Türkçe öğreniyor hem Arapça'yı da unutmamış oluyor. Biz de bu durumdan çok memnunuz. Türkiye'ye çok teşekkür ediyoruz. "

        Savaştan önce Rakka kentinde ziraat mühendisi olarak görev yapan öğretmenlerden Abdulnadir Elfendi, Türkiye'de ortaokul öğrencilerine fen dersi verdiğini ve bundan dolayı çok mutlu olduğunu aktardı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Siirt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Siirt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler