Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP (AA) - MAHMUT BAZLAMA - Gaziantep'in Araban ilçesinde üretilen ve iriliğiyle dikkati çeken sarımsak, "sarımsağın başkenti" olarak nitelendirilen Taşköprü'ye de gönderilmeye başlandı.

        Önceki yıllarda alternatif ürün olarak tercih edilen ve tane doluluğunun yanı sıra iriliği sayesinde de ilgi gören Araban sarımsağı, müşteri portföyüne "sarımsağın başkenti" Taşköprü'yü de ekledi.

        Sarımsağın ilçedeki ekim alanı da her geçen yıl artıyor. Geçen yıl 10 bin dönümlük alanda yetiştirilen sarımsak için yeni yılda 30 bin dönümlük yer ayrıldı.

        Araban Ziraat Odası Başkanı Mehmet Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Araban sarımsağında 2016 yılındaki rekoltenin üreticiyi sevindirdiğini söyledi.

        Arabanlı çiftçilerin sarımsağa yoğun ilgi gösterdiğini dile getiren Doğan, "İlçede üretilen sarımsaklar civar illerin yanı sıra İstanbul ve Ankara gibi büyük illere satılıyor. Biz Türkiye'nin birçok iline Araban sarımsağını satıyoruz. Hatta sattığımız iller arasında sarımsağın başkenti diye bilinen Kastamonu ve Taşköprü ilçesi de eklendi. Daha önce alternatif ürün olarak ekilen sarımsak, artık ilçenin ana geçim kaynağı olma yolunda ilerliyor." diye konuştu.

        Üreticilerden Şıho Boztaş da Araban sarımsağının kalite ve dayanıklılık açısından Taşköprü sarımsağından daha iyi olduğunu ifade etti. Boztaş, ürettikleri sarımsakların genellikle Taşköprü'ye gittiğini, burada paketlendikten sonra Türkiye'nin farklı bölgelerine satıldığını belirtti.

        Daha önce pamuk yetiştirdiklerini anlatan Boztaş, "Pamuğu, zarar ettiğimiz için bıraktık. Tarla boşta kalmasın diye bir sezonluk sarımsak ekmiştik. Gelirini görünce yaklaşık 4 yıldır sarımsak üretimi yapıyoruz." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler