Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GİRESUN (AA) - Giresun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce yeni lezzetlerin yöre mutfağına kazandırılması çalışmaları kapsamında "ısırganlı yaş pasta" üretildi.

        Müdürlük bünyesinde açılan aşçılık kursunun öğreticisi Semiha Top, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Giresun mutfağına ısırgandan yeni lezzetler katılmasına yönelik araştırma projesi yürüttüklerini söyledi.

        Isırganın Giresun mutfağının en önemli ürünlerinden olduğuna işaret eden Top, bugüne kadar ısırgandan börek, mantı, makarna ve poğaça olmak üzere birçok değişik ve lezzetli ürünler ortaya çıkardıklarını dile getirdi.

        Top, son olarak ısırganlı yaş pastayı yöre mutfağına kazandırdıklarını belirterek şöyle devam etti:

        "Biz bu ürünümüzü yeni lezzetlerle buluşturmak için araştırmalar yürütüyoruz. Daha önce hamurlu tatlarda kullandık. Tatlıda özellikle de pasta ürünlerinde de kullanabilir miyiz diye düşündük ve araştırmalara girdik. Uzun araştırmalarımız sonucu yaş pasta içerisinde ısırgan kullanabileceğimizi belirledik. Yaş pastaya yöneldik ve bu ürün ortaya çıktı." dedi.

        Isırganın yaş pastaya çok yakıştığını ifade eden Top, "Isırganlı yaş pastayı duyanlar büyük şaşkınlık yaşıyor. İlk kez tadanlar çok beğeniyorlar. Bu tadı geliştirmek için araştırmalarımız sürüyor. İlerleyen dönemlerde çeşitli etkinliklerde ısırganlı yaş pastayı Giresunlulara tattıracağız. Pastanın Giresun mutfağında önemli yer alacağına inanıyorum." diye konuştu.

        Top, ısırgandan yeni lezzetler ortaya çıkartmak için araştırmaların devam ettiğini kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler