Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YALOVA (AA) - Yalova Devlet Hastanesi bünyesinde açılan ek hizmet binasının ikinci katında hizmet veren Palyatif Bakım Merkezi birinci yılını doldurdu.

        Yalova Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ünal Küçükyılmaz, yazılı açıklamasında, Çiftlikköy'de 20 yataklı olarak açılan Palyatif Bakım Merkezinde ihtiyaç duyan tüm hastalara ve yakınlarına hizmet verildiğini belirterek, "Hasta ve hasta yakınlarının fiziksel, psikososyal ve ruhsal gereksinimlerinin karşılanmasının yanında acı çekmenin önlenmesi ve hafifletilmesine yönelik uygulamalarımızla yaşam kalitesini geliştirmeyi amaçlıyoruz. Hastalarımızın son ana kadar mümkün olduğunca aktif bir yaşam sürmelerine yardımcı olmak en büyük amacımız. Palyatif Bakım Merkezinde 1 anestezi uzmanı, 1 dahiliye uzmanı olmak üzere 2 uzman hekim ve 10 hemşire ve 1 psikolog aktif olarak görev yapmaktadır." ifadelerini kullandı.

        Hastaların aile hekimi veya hastanın takip ve tedavisini yapan sürekli doktoru tarafından da taburcu aşamasında gerekli görüşme ve koordinasyonla merkeze yönlendirilebileceğini aktaran Küçükyılmaz, merkezin birinci yılını doldurması dolayısıyla hastalar ve yakınlarının katılımıyla program düzenlediklerini, katılımcıların burada eğlendiğini kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yalova haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yalova Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler