Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİTLİS (AA) - Bitlis'in Güroymak ilçesinde yaşayan 52 yaşındaki demirci ustası Veysi Özcan, çırak olarak başladığı günden bu yana sürdürdüğü meslek tutkusuyla dikkati çekiyor.

        Güroymak'ta 16 yaşından bu yana at nalı, orak yapımı ve çapa üretimi yapan Özcan, bir sıcak demirci ustası yanında çırak olarak işe başlamasıyla hayatı değişti.

        Ailesiyle birlikte ilçe merkezinde yaşayan ve hayatını orak ve çapa yaparak geçimini sağlıyor.

        Çırak olarak başladığı iş yerinde çalışkan ve yetenekli olduğu için kısa sürede usta olduğunu, demirci işini iyice kavradıktan sonra bir iş yeri açtığını anlatan Özcan, yaklaşık 36 yıl bu işi yaptığını dile getirdi.

        Başarısını mesleğine olan sevgisi ve helal kazanca verdiği öneme bağladığını dile getiren Veysi Özcan, "İşimi her zaman dürüstlükle yaptım. Az kazanayım ama helal kazancım olsun dedim. Dürüstlüğünü işinde de göstereceksin." diye konuştu.

        Merakla başladığı mesleğin unutulmaması için kardeşine ve oğluna demircilik işini öğrettiğini, ekmeğin kolay kazanılmadığını ifade eden Özcan, şunları kaydetti:

        "Kolay iş yok. Ekmeği yumuşatıp yutana kadar neler çekiyorsun. Bu iş de ona benziyor. Önce ısıtıyor ve yumuşatıyorsun. Ürünün çıkması için şeklini verip, satışa sunuyorsun. Ustalığın, deneyimin, göz nurunun, el emeğinin değeri nasıl ölçülebilir ki. Yıllardır ustalarımdan öğrendiğim ve uyguladığım erkenden gelir dükkanımı açar ve çalışmaya başlarım. Güroymak'ta bu meslek unutulmasın diye çekiç sallamaya devam ediyorum."

        Demircilik işi yapan 1 esnaf bulunduğunu ifade eden Özcan, sıcak demir işiyle yalnızca, işi öğretiği kardeşi ve oğlunun ilgilendiğini kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler