Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞANLIURFA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, insan hakları, demokratik haklar ve siyasal katılımın önemine işaret eterek, "Bunlar zamandan zamana, mekandan mekana değişmez. Paris'te başka, Bağdat'ta başka değildir. Bizim duruşumuzun temelinde, bu değerlere her zeminde ve har zamanda aynı yaklaşım vardır." dedi.

        Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna'yı makamında ziyaret eden Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin her zerresinin çok önemli olduğunu ancak Şanlıurfa'nın ayrı bir önemi bulunduğunu söyledi.

        Yaklaşık 2 milyon nüfuslu Şanlıurfa'nın yaklaşık 500 bin Suriyeliyi barındırdığını ifade eden Yazıcı, "Hükümetimiz de bunu farkında. Şanlıurfa kadim bir şehir ve 11 bin 500 yıllık bir tarihe sahip bir kentimizdir. Yanı başımızda, komşumuz Suriye'de güvenlik artık dibe vurmuş durumda. Biz Türkiye olarak büyük ve önemli bir ülkeyiz. Tabii iyi yöneticilerle ülkelerin stratejik önemi daha da avantaja dönüşebilir. Cumhurbaşkanıyla, Başbakanıyla, Hükümetiyle ve milletimizin de kararlı duruşuyla Türkiye'yi 2023 hedefine taşıyacağız inşallah." diye konuştu.

        Türkiye'nin çok önemli bir süreçten geçtiğini dile getiren Yazıcı, 15 Temmuz'un sadece Türkiye tarihinde değil dünya tarihinde olmayan, haince ve alçakça bir darbe teşebbüsü olduğunu vurguladı. Ancak milletin tarihe altın harflerle nakşedilecek bir sayfa açtığını dile getiren Yazıcı, şunları kaydetti:

        "Bunu dünyadaki tarafsız gözlemciler görmekte ve izlemektedir. Tabii bunu görmeyenler, bunu hazmedemedikleri için başkalaştıranlar var, bunu kıskandıkları için gündeme başka konuları taşıyanlar var. Bu sadece Türkiye demokrasisi için değil dünya demokrasisi için milletimizin direnişi, silahlara tanklara ve toplara göğsünü siper etmesi ve 3-5 saat içinde darbe girişimini akamete uğratması dünya demokrasisi için çok büyük bir kazanımdır. Biz büyük bir ülkeyiz. Hep birlikte yolumuza devam edeceğiz. Adaletle, kararlıkla ama yılmadan doğrular neyse. İnsan hakları, demokratik haklar, siyasal katılımlar önemlidir. Bunlar zamandan zamana, mekandan mekana değişmez. Paris'te başka, Bağdat'ta başka değildir. Bizim duruşumuzun temelinde, bu değerlere her zeminde ve har zamanda aynı yaklaşım vardır."

        Şanlıurfa Valisi Tuna da ziyaretten duyduğu memnuniyet dile getirdi. Vali Tuna, ziyaret anısına Yazıcı'ya tablo hediye etti.

        Yazıcı, daha sonra Karaköprü ilçesine geçerek, Hazreti Eyyüp Camisi'nin açılışını yaptı ve cuma namazını burada kıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler