Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BATMAN (AA) - İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Batman'ın Gercüş Belediyesine görevlendirilen Kaymakam Ünal Koç, "Amacımız milletin kaynaklarını milletin hizmetine sunmaktır. Bu amaçla çalışmalarımızı hızlandırdık." dedi.

        Yapılan görevlendirmenin ardından Gercüş Belediyesince ilçede asfalt çalışmalarına başlandı.

        Çalışmalarla ilgili incelemelerde bulunan Koç, yaptığı açıklamada, Valiliğin destekleri ile İl Özel İdaresince ana cadde ve ara sokaklara asfalt çalışmalarına başladıklarını söyledi.

        "Bazı sokaklarımız bugüne kadar asfalt görmemişti. Bunların hepsine asfalt yapıyoruz. İlçenin ana caddesi konumundaki bu caddenin asfalt çalışmaları daha önce karayolları ekiplerince yapılmıştı. Bugün de İl Özel İdaresi ekipleri tarafından bu çalışma yapılıyor." diyen Koç, desteklerinden dolayı Batman Valisi Ahmet Deniz'e teşekkür etti.

        Koç, bundan sonra ilçede hizmetlerin artarak devam edeceğini vurgulayarak, Gercüş halkına yakışır bir belediye hizmeti sunmak istediklerini kaydetti.

        - İçme suyu sıkıntısı

        Gercüş'te en büyük sorunun içme suyu olduğuna işaret eden Koç, ilçede günde 2 saat içme suyu sağlanırken bunu 24 saate çıkarmayı düşündüklerini aktardı.

        Koç, İller bankası ve İl Özel İdaresi teknik elemanlarınca bu konuda çalışmalar yapıldığını anlatarak, içme suyu sorununu en kısa sürede çözmeyi istediklerini vurguladı.

        - "Gercüş halkına yaraşır belediye hizmeti sunacağız"

        İlçede arıtma tesisi olmaması nedeniyle kanalizasyon sularının dere yatağına aktığına, bunun da büyük bir sorun olduğuna dikkati çeken Koç, şunları kaydetti:

        "İlçede kanalizasyon dere yatağına, buradan da Kırkat göletine gidiyor. Bu da çevre, insan ve hayvan sağlığı açısından olumsuzluklar oluşturuyor. Arıtma sistemini kurarak bunların hepsini gidereceğiz. Böylece belediyeye gelen paralar vatandaşımızın hizmetine sunulacaktır. Amacımız milletin kaynaklarını milletin hizmetine sunmaktır. Bu amaçla çalışmalarımızı hızlandırdık. Gercüş halkına yaraşır bir belediye hizmeti sunacağız."

        Koç, yapamayacakları hizmetlerin sözünü vermeyeceklerine işaret ederek, ilçeye yönelik çeşitli sosyal projelerinin bulunduğunu belirtti.

        İlçeye park ve çay bahçesi kazandırmayı amaçladıklarını ifade eden Koç, bunların Bursa Büyükşehir Belediyesince gerçekleştirileceğini aktardı.

        Koç, güneş enerjisi ile ilgili bir çalışmalarının olduğunu bildirerek, "Altyapı sorunu çözüldüğü zaman yüzyıllık sorun çözülecek. Diğer hizmetler daha kolay olacak." şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Batman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Batman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler