Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BATMAN (AA) - Gercüş Kaymakamlığı, Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Gercüş ilçesine yerleşen 59 Suriyeli aileye 59 bin lira nakdi yardım yapıldı.

        Gercüş Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Orhan Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl ülkelerindeki iç savaştan kaçan 59 ailenin ilçeye yerleştiğini söyledi.

        Vakıf olarak 59 aileye, aile başına bin lira yardımda bulunduklarını ifade eden Şahin, bunun dışında iki ayda bir her aileye 300 lira nakdi yardımlarının devam ettiğini belirtti.

        İlçeye bağlı köylerde ikamet eden yoksul ailelere yönelik nakdi yardımlarda da bulunduklarını dile getiren Vakıf Müdürü Şahin, "Vakfın parasal durumuna göre 2016 yılı içerinde 6 milyon 591 bin 579 lira yardım dağıtılmıştır. Bunun yanında Nusaybin, Cizre ve İdil ilçelerinde çıkan terör olayları nedeniyle ilçeye göç eden 228 aileye de toplam 200 bin lira nakdi yardım yapılmıştır." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Batman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Batman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler