Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİLECİK (AA) - Bilecik'te, "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma" programı yapıldı.

        Bilecik Valisi Süleyman Elban, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde 15 Temmuz Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen anma programında yaptığı konuşmada, o gece kendini tankların altına atanların, toplara ve uçaklara göğsünü siper edenlerin, milleti ve vatanı düşünen kahramanlar olduğunu söyledi.

        Darbe girişiminin bir daha yaşanmamasını temenni eden Elban, "O gece, birilerine körü körüne bağlanmış, birey, evlat, vatandaş olamamış, ruhu hasta birine kuru kuru bağlanma dışında bu ülkede hiçbir kesime, kuruma, ailesi dahil çevresine hiçbir ahiret duygusu olmayan bir sapkın grup, hunharca cinayetler işledi. Bunlar, ülkemizi bir kaosun, bölünmenin eşiğine kadar sürükledi." ifadelerini kullandı.

        İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ise, okulların açıldığı gün öğrencilere, darbe girişiminde şehit olanların yaşadıklarını ve o günün tarihi gelişimini anlatan kitap ve broşürler dağıttıklarını belirterek, "Bununla da kalmayıp, 15 Temmuz demokrasi zaferini ve şehitlerimizi hiçbir zaman unutmamak adına her zaman hatıralarımızı canlı ve diri tutmaya devam edeceğiz." dedi.

        Daha sonra yapılan hatim duasının ardından 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi öğrencileri, bir oratoryo sundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler