Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MALATYA (AA) - Malatya Büyükşehir Belediyesi, hizmete hazır hale getirilen bir eğitim merkezine Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminde şehit olan 15 yaşındaki Engin Tilbaç'ın adını verdi.

        Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya Büyükşehir Belediyesinin 15 Temmuz şehitlerinin isimlerini yaşatmaya devam ediyor.

        15 Temmuz şehitlerinden kahraman Astsubay Ömer Halisdemir’in adının konferans salonuna verilmesinden sonra, henüz 15 yaşında şehit olan Malatyalı Engin Tilbaç’ın adı da bir eğitim merkezine verildi.

        TOKİ bölgesinde mevcut bir sosyal tesisi Hazine'den devralarak eğitim merkezine dönüştüren Büyükşehir Belediyesi, hizmete hazır hale getirilen yeni eğitim merkezinde, hain FETÖ’cü cuntacılara karşı ülke için canını ortaya koyan ve bu uğurda şehit olan 15 Temmuz’un kahramanlarından Engin Tilbaç'ın adını yaşatacak.

        FETÖ'nün darbe girişimini İstanbul Sultangazi’de protesto ederken tankın altında kalarak şehit olan Pütürgeli Engin Tilbaç, engelli anne babanın 4 çocuğunun en büyüğüydü. Kardeşlerinin başında İstanbul'da çalışmak için bulunan Tilbaç, 15 Temmuz darbe girişiminde tankın altında kalarak şehit olmuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler