Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Alanya Akdağ ve Akseki Göktepe bölgesi, turizmin çeşitlendirilmesi amacıyla kültür, turizm koruma ve gelişim bölgesi kapsamına alındı.

        AK Parti Antalya İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Antalya'da turizmin 12 aya yayılabilmesi için Bakanlar Kurulu kararıyla Alanya-Akdağ ve Akseki-Göktepe'de statü değişikliği gerçekleştirilerek kış sporlarının önü açıldı.

        Statü değişikliğiyle Alanya Akdağ Kış Sporları Turizm ve Alanya-Akseki Turizm Merkezleri, Bakanlar Kurulu kararıyla gelişim bölgesi olarak tespit edildi.

        Kış Sporları Turizm Merkezleri Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar ile düzenlenen desteklerden faydalanılması için Alanya Akdağ ve Akseki Göktepe bölgesinde kültür, turizm koruma ve gelişim bölgesi kapsamına alınarak, yatırımların önü açıldı.

        Mera arazisi durumundaki kış sporlarına elverişli alanlar turizm için değerlendirilecek. Alanya Akdağ, Akseki Göktepe kültür, turizm koruma gelişim bölgelerine kış spor aktiviteleri kazandırılarak, kayak pistleri, mekanik tesis hatları, konaklama ve günübirlik tesisler imar çalışmaları gerçekleştirilebilecek.

        Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun takip ettiği statü değişikliği Antalya turizminin çeşitlenmesi yolunda büyük bir katkı sağladı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler