Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YALOVA (AA) - Yalova'da, İHH İnsani Yardım Vakfı üyeleri, Suriye'nin Halep kentindeki yerleşim yerlerine yönelik saldırıları protesto etti.

        İHH İnsani Yardım Vakfı üyeleri, Merkez Camisi’nde cuma namazının ardından şehitler ve Suriye'de yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. İHH Yalova Temsilcisi Sabri Kan, yaptığı açıklamada, Suriye’deki iç savaş 5'inci yılını geride bırakırken, kuşatma altına alınan bazı şehirlerde silahsız insanlara karşı hain saldırıların devam ettiğini dile getirdi.

        Kan, Halep'teki sivil halkın sistematik bir soykırıma tabi tutulduğunu belirterek, şunları kaydetti:

        "Savaştan önce 5 buçuk milyon insanın yaşadığı şehirde şimdi 350 bin insan var ve şimdi onlar da öldürülmeye çalışılıyor. Son 3 ayda 8 bin 100 hava saldırısı yapıldı. Bunların 824 tanesi savaş suçu sayılan misket, fosfor ve napalm bombalarından oluşuyor. Bin 833 kişi şehit oldu. Bunların 502'si çocuk. 12 cami, 11 hastane, 8 pazar alanı, 5 fırın, 2 bin 300'den fazla ev hedef alındı. Ayrıca 4 kimyasal saldırı yapıldı. Halep'te şu an için kısıtlı imkanlarla çalışan sağlam fırın sayısı 13, hastane sayısıysa 3. Vurulan 8 hastane ise farklı yöntemlerle hizmet vermeye çalışıyor."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yalova haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yalova Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler