Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİİRT (AA) - Baykan ilçesinde İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Baykan Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliğinde, kahvehane, çay ocağı ve internet kafe işleten vatandaşlara, tütün mamullerinin zararları ve bağımlılığın terk edilmesi konusunda bilgilendirme yapıldı.

        Siirt Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürlüğü tarafından Baykan Sağlık Müdürlüğü binasında, sigaranın zararlarını anlatan konferans düzenlendi.

        Toplantıda, ilçe merkezinde bulunan mahallelerdeki kahvehane, pastane ve internet kafe gibi bazı işletmecilerde sigara yasağına uyulmadığı belirtilerek, iş yeri sahipleri ve çalışanlara kapalı mekanlarda tütün ile tütün mamullerinin içilmesini yasaklayan 4207 sayılı kanun hakkında detaylı bilgi verildi.

        Toplantıya katılan Baykan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Gülümser, sigara içilmesine müsaade edilen iş yerlerine para, iş yeri kapatma ve ruhsat iptaline kadar ciddi ceza ve yaptırımların öngörüldüğünü hatırlatarak, bu tür müeyyidelerle karşılaşmak istemeyenlerin yasağa karşı duyarlı hareket etmesini istedi.

        Konferansa, Siirt Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Şube Müdürü İbrahim Teğin, İlçe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Gülümser, İlçe Sağlık Müdürü Muhammed Küçük, İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Ökkeş Aslan ve esnaflar katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Siirt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Siirt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler