Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİTLİS (AA) - Bitlis Belediyesine bağlı Dilan Kadın Dayanışma Merkezinde kadınlara yönelik "el becerileri" kursu açıldı.

        Bitlis Belediye Başkanı Yardımcısı Nevin Daşdemir Dağkıran, yaptığı açıklamada, kadın kursiyerlerin yaptığı turistik ve görkemli hediyelerle hem becerilerini geliştirdiğini, hem de ev ekonomilerine katkı sağladıklarını söyledi.

        Kursa 20 kadın kursiyerin katıldığını ve boş vakitlerini burada değerlendiklerini ifade eden Dağkıran, şöyle konuştu:

        "Seçimlerde de söylediğimiz gibi kadınlarımıza iş olanakları sağlamaya devam edeceğiz. İlk etapta kadın dayanışma merkezimizi açtık, kadınlarımız çocuklarıyla buraya geliyor. Burada çocukların oyun alanları, kursiyerlerin ibadet edebilecekleri yerler var. Kadınlar yaşamın yarısıdır, onların işlerini kolaylaştırarak, sosyal ve kültürel alanda yaşamlarına güç vererek her türlü kolaylığı sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu tür kurslarımız bunlar için bir başlangıçtır. Burada kadınlarımız çok kıymetli emeklerini ortaya koydular. Bu Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı ile ortaklaşa yaptığımız bir projedir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler