Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP (AA) - Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Gerd Müller, "Önemli olan bizim buradaki faaliyetlerin sürdürülmesi için Türkiye'ye maddi ve manevi anlamda destek vermemiz. Burada bu işi yapanları maddi anlamda desteklememiz gerekiyor." dedi.

        Müller, eşi Honeus Müller ile bazı temaslarda bulunmak üzere geldiği Gaziantep'te beraberindeki heyet ile Nizip Konteyner Kent'i ziyaret etti, Suriyeliler ile bir araya geldi.

        Konteyner kent girişinde top oynayan Suriyeli çocuklarla sohbet eden Müller, nerede yaşamak istediklerini sorduğu Suriyeli çocuklardan "kendi vatanımızda güvenli şekilde yaşamak istiyoruz" yanıtını aldı.

        Müller, konteyner kentteki sınıfları da gezerek öğrencilerle görüştü.

        Konteyner kent yetkililerinden Suriyelilerin sosyal hayatı ve eğitim faaliyetleri hakkında bilgi alan Müller, çocuklara futbol topu hediye etti.

        Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Müller, Almanya'nın sığınmacılar konusunda Türkiye'ye destek verdiğini söyledi.

        İnsanların kendi ülkelerinde özgür ve güvenli şekilde yaşamalarının en doğal hakkı olduğunu vurgulayan Müller, şunları kaydetti:

        "Şimdiye kadar hiçbir çocuk görmedim 'Avrupa'ya gitmek istiyorum' diyen. Hepsi burada kalmak istiyor ve bir müddet sonra evlerine dönmek istiyorlar. Önemli olan bizim buradaki faaliyetlerin sürdürülmesi için Türkiye'ye maddi ve manevi anlamda destek vermemiz. Burada bu işi yapanları maddi anlamda desteklememiz gerekiyor. Suriye konferansında söylendiği gibi sadece yüzde 50 yardım yapılmış. Daha çok yapabiliriz aslında. Buradaki çocukları okula gönderebiliriz. Avrupa'da daha çok baskı yapmamız gerekiyor ki paralar daha hızlı şekilde aksın. Koordinasyonu çok iyi şekilde devam ettirmemiz gerekiyor."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler