Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞANLIURFA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Elinde silah vatandaşın hayatını ortadan kaldıracak bir kişi kalmayana kadar bu mücadelemiz sürecek." dedi.

        Yazıcı, GAP Tarımsal Eğitim Merkezi (GAPTEM) Konferans Salonunda düzenlenen AK Parti Siyaset Akademisi'nde yaptığı konuşmada, hükümet olarak Türkiye'nin bütün sorunlarına el attıklarını, siyasetin sorun üretmekten ziyade sorunları çözmesi gerektiğini söyledi.

        Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde terör sorunu bulunduğunu ifade eden Yazıcı, kimisinin "Kürt sorunu" demesine rağmen kendisinin bu söylemi doğru bulmadığını aktardı.

        Türkiye'de hak kısıtlamaları varsa kendilerinin de bunun karşısında olacağını dile getiren Yazıcı, şöyle konuştu:

        "Biz bu yola çıktığımızdan bir sloganımız vardı, nedir bu sloganımız? 'her şey Türkiye için.' Bu cümlenin içinde Türkiye'nin birliği var, milletin bütünlüğüne vurgu var. Biz hizmet yaparken doğusu, batısı, güneyi demeden, Kürt, Türk, Laz, Çerkez demeden yapıyoruz. Türkiye'de 30 yılı aşkın bir zamandır terörle mücadele ediyoruz. Bizden önce de bu mücadele devam etti ama terör bitmedi devam etti. Ama biz 'farklı bir bakış ortaya koyalım' dedik ve bir süreç başlattık. 2 yılı aşkın bir dönemde kan akmadı kimse ağlamadı büyük bir risk aldık ama zaten siyaset de risk demektir. Ama bunlar hükümetin ayağının tökezlediği kanaatine vardılar. Ne oldu Ceylanpınar'da 2 polisimizİ şehit ettiler ve bozdular. Topyekün savaş çağrısı yaptılar."

        Devletin önemli görevleri bulunduğunu belirten Yazıcı, bu görevlerin içindeki en önemli görevin de devletin vatandaşın yaşama hakkını sağlaması olduğunu ifade etti.

        Vatandaşının yaşama hakkını ortadan kaldırmaya yönelmiş kim olursa olsun ya tutulacak veya etkisiz hale getireceğini ifade eden Yazıcı, "Devlet bu terör örgütünün vatandaşın hayatını ortadan kaldırmasına seyirci mi kalmalıydı? Bu konuda çok kararlıyız ve kesinlikle mücadele edeceğiz. Elinde silah vatandaşın hayatını ortadan kaldıracak bir kişi kalmayana kadar bu mücadelemiz sürecek." diye konuştu.

        AK Partinin yerli ve milli bir parti olduğunu belirten Yazıcı, partinin omurgasının bulunduğunu bu omurganın da ana teşkilatları olduğunu söyledi.

        Bu teşkilatların içinde kadın kolları ve gençlik kollarının bulunduğunu aktaran yazıcı, "Tepeden tırnağa teşkilatımızın bütünü, AK Parti'nin omurgasıdır. Bu omurgayı çok iyi koruyacağız. Bu omurganın zaafa uğramasına sebep olabilecek unsurlar ve sızmalara karşı muhafaza edeceğiz. Eğer varsa, sızmışsa da tedavi edeceğiz. Bunun yöntemi usulü belli ona göre çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

        Konuşmanın ardından AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Yazıcı'ya yöresel bakır tepsi hediye etti.

        Yazıcı ve beraberindekiler daha sonra Celal Kaçmaz ve Ayşe Açıkgöz çiftinin düğününe katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler