Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Edirne İl Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu, 8 Ekim Dünya Palyatif Bakım Günü dolayısıyla Edirne'deki Palyatif Bakım Merkezini ziyaret ettiğini bildirdi.

        Kişioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, tüm hastalara gerekli bakım ve hasta yakınlarına psikolojik desteğin sağlandığını, ailelere hasta taburcu olduktan sonra da yaşamı devam ettirebilmesi için gerekli olan eğitimlerin verildiğini belirtti.

        Hastalara acil şifalar dileyen Kişioğlu, "Hastalarımızın ve ailelerinin bu zorlu dönemlerde ağrılarını, acılarını en aza indirerek beslenmelerine kadar her durumlarını gözlemleyerek hastaların gerekli bakımını sağlamaktayız. Hastalarımıza acil şifalar diliyoruz. İlimizde, Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesinde 46 yataklı, Keşan Devlet Hastanesinde 10 yataklı ve Uzunköprü Devlet Hastanesinde 7 yataklı olmak üzere toplam 63 yatak kapasiteli 3 palyatif bakım merkezi bulunmaktadır. Edirne, illerin nüfusu ve yatak sayılarına göre yapılan hesaplamalara göre palyatif yatak sayısı bakımından en iyi durumda bulunan il konumundadır." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler