Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİİRT (AA) - Siirt Valiliği öncülüğünde, Siirt Vakfı ve Ankara Siirtliler Dayanışma Vakfı (Sidav) tarafından bu yıl Ankara'da düzenlenen "Siirt Tanıtım Günleri" başladı.

        Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Atatürk Kültür Merkezi'nde tertiplenen Siirt Tanıtım Günleri Siirt, Ankara ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen misafirleri ve önemli konukları ağırladı.

        Etkinliğin ilk gününde ziyaretçi akını yaşandı.

        Siirt Valiliği Gençlik Merkezi Gösteri Sanatlar Topluluğu'nun gösterisiyle başlayan açılış töreninden sonra kurdele kesilerek protokol üyeleri ve konuklar stantları ziyaret etti.

        Siirt Tanıtım Günlerine, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz'ın yanı sıra Kırşehir Valisi Necati Şentürk, HSYK Başkan Vekilli Taci Bayhan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Eski Siirt Valisi ve Isparta MHP Milletvekilli Nuri Okutan, Ak Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Bursa Ak Parti Milletvekilli Müfit Aydın, İzmir Ak Parti Milletvekilli Necip Kalkan Türkiye'nin değişik illerinde faaliyet gösteren dernek ve vakıfların temsilcileriyle Ankara'da yaşayan Siirtliler katıldı.

        Vali Tutulmaz, açılış törenindeki konuşmasında, tarihi geçmişi 12 bin yıla dayanan Siirt'in farklı kültür ve medeniyetleri bir arada yaşatan kadim bir şehir olduğunu belirtti.

        Siirt'e yaşayan tüm kültürlerin huzur iklimi ve kardeşlik hukuku içinde yaşadığını aktaran Vali Tutulmaz, şunları kaydetti:

        "Siirt kültürel değerleri, doğal güzellikleri ve yaşam biçimi olmasına rağmen, bugün geldiğimiz noktada hak ettiği gelişmişlik düzeyinde olmadığını görüyoruz. Bu gelişmişlik düzeyini arttırabilmenin yollarından biri de işte bu tür etkinliklerdir. Bu etkinliklerin hemşehri buluşmasında önemli bir etkisi var ancak bu etkinliklerin asıl amacı, kalkınma, gelişme ve işsizlik sorununun çözümüne katkı sunmak, Siirt'te daha fazla yatırımların yapılmasını sağlamaktır."

        Açılışın ardından tanıtım günlerine katılan davetliler, kültür merkezinde, Siirt'in yöresel el sanatları ve yemeklerinden oluşan stantları gezdi.

        Siirt'in yerel sanatçıları tarafından verilen konserler ilgiyle izlendi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Siirt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Siirt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler