Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Lojistik Sektör Konseyi, Yenişehir Havalimanı'nın hava kargo taşımacılığına açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

        BTSO Altıparmak Hizmet Binası'nda düzenlenen toplantıda konuşan BTSO Lojistik Sektör Konseyi Başkanı Hasan Çepni, Bursa'nın Türkiye'nin en önemli lojistik merkezlerinden biri haline gelmesi için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

        Çepni, konsey olarak Bursa'nın lojistik sektörden hak ettiği payı almasını istediklerini ifade ederek, "Sektöre yönelik 2017'de bir zirve düzenlemeyi hedefliyoruz. Zirve organizasyonumuzla sektörümüzün geleceğine vizyon istiyoruz." ifadelerini kullandı.

        Yenişehir Havalimanı'nın hava kargo taşımacılığı konusunda büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirten Çepni, şöyle konuştu:

        "Yenişehir Havalimanı'nın bu potansiyeli, değerlendirilmelidir. Hava kargo taşımacılığıyla Yenişehir Havalimanı, daha verimli hale gelecektir. Kargo binası ve 8 adet soğuk hava depolarının yer aldığı Yenişehir Havalimanı, 24 saat iç ve dış hat kargo taşımacılığı potansiyeline sahip. Havalimanındaki pist de kargo uçakları için oldukça uygun. Bursa, yaş sebze ve meyve ihracatında önemli bir merkez. Hava kargo taşımacılığı da ürünlerimizin dünyaya hızlı ulaşmasına katkı sağlayacaktır. Bu açıdan hava kargo taşımacılığının Yenişehir Havalimanı'nda ivedilikle hayata geçmesini talep ediyoruz. Hava kargo taşımacılığı, ürünlerimizin yurt dışına daha hızlı ulaşmasını sağlayarak, kent ihracatımıza da güç katacak."

        Toplantıya, BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bölge Müdürü Harun Özmaden, Yenişehir Havalimanı Müdürü Recep Pak, Uludağ Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Hasan Eken ile sektör temsilcileri de katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler